Q-Module - De Brabander Kwaliteitsmanagement
DE Q-MODULE: AGF KETEN KWALITEITSSYSTEEM
Q-MODULE
19080
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19080,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Q-MODULE

Graag leg ik u het belang van de Q-MODULE uit. Om aan zowel wetgeving, klant en leverancierseisen te voldoen moet elk bedrijf in de plantaardige sector volgens kwaliteitsnormen werken en aan hoge kwaliteitsstandaarden voldoen.

 

Van huis uit heb ik geleerd dat een product verpakt is zoals de klant dat wil. Maar hoe zorg je ervoor dat dit binnen de kwaliteitsnormen is? Daarin kan ik u adviseren met behulp van de door mij ontwikkelde Q-MODULE. Deze werkwijze is ontwikkeld aan de hand van intensieve praktijkervaring in combinatie met de nodige theorie die ik de afgelopen jaren heb opgedaan. De Q-MODULE maakt in 7 modules inzichtelijk op welke manier uw bedrijf zich kan verbeteren om aan alle kwaliteitseisen te voldoen. Dit systeem brengt structuur aan in uw bedrijfsvoering, zodat u grip krijgt op al uw bedrijfsrisico’s.

 

Gedurende het traject kijk ik graag met u welke modules voor uw bedrijf het meest relevant zijn.

 

[Download hier de totale Q-MODULE]

 

De Q-MODULE bestaat uit de volgende 7 modules:

1. KWALITEITSMANAGEMENTSYSTEEM

Het is belangrijk om te beschrijven hoe u uw bedrijfsprocessen zijn om deze vervolgens aan de kwaliteit van het product, proces, plaats en personeel te toetsen. Hierbij kunt u onder andere denken aan: procedures, werkinstructies, formulieren waarop u het werk kunt registeren.

2. ORGANISATIE

Allereerst maken we inzichtelijk wat uw organisatie doet. We kijken naar uw strategie (missie/visie), het beleid en de structuur van uw organisatie. Hoeveel en wat voor mensen werken er, maar vooral, hoe opereren zij binnen de bedrijfscultuur? Dit is het uitgangspunt voor de rest van de Q-MODULE.

3. RISICO MANAGEMENT

Om ervoor te zorgen dat het eindproduct helemaal volgens de eisen wordt geleverd, brengen we in deze module de risico’s van uw organisatie in kaart. Op basis daarvan stellen we een document op waarin we beschrijven hoe we borgen dat deze risico’s beheersbaar worden.

4. COMPLIANCE

In deze module bekijken we of uw producten voldoen aan de wettelijke eisen, klanteisen, certificeringseisen en de eisen die u stelt aan uw eigen handelsmerk. Een grote supermarktketen kan voor een ‘private label’ een andere verpakking eisen, maar is dit wel volgens de kwaliteitsnorm? Deze module gebruiken we om aantoonbaar te maken of uw organisatie aan de norm voldoet.

5. SUPPLIER

In de AGF keten worden producten gekocht van telers en handelsbedrijven in binnen- en buitenland. Om het product en de verpakking te laten voldoen aan de klanteisen, moet vanaf de bron, kwaliteit in de breedste zin goed georganiseerd worden. Dit kan door het afstemmen van duidelijke leveranciers- en producteisen en voorkom je dat het product niet voldoet aan de gestelde klanteis.

6. CONTROL

De controle module gaat in op risicobeheersing binnen uw bedrijfsvoering. Door bijvoorbeeld inspecties, audits en overleg, stellen we een jaarplan kwaliteit op waardoor door toetsing bepaald wordt of het kwaliteitssysteem effectief is. Middels deze module worden uw bedrijfsrisico’s getoetst en op een geaccepteerd niveau gebracht.

7. COACHING

Tenslotte is het belangrijk dat de organisatie op de hoogte blijft van de veranderende eisen. Wij helpen uw medewerkers met behulp van aantoonbare trainingen om de kwaliteitsbewustzijn op het gewenste niveau te brengen. Daarvoor is het belangrijk dat iedereen binnen de organisatie voldoende opgeleid is en deze competenties kan aantonen. Alleen op deze manier kunt u het bedrijf continu blijven verbeteren.